DINKs har pengar – men ingen bryr sig

Idag ser vi företag plöja ner pengar i exponering av sina varumärken mot 9-12-åringar. Personer som inte har någon egen inkomst och som absolut inte kommer köpa städhjälp, hemleverans av mat eller resor. Många influencers pratar om extremt vuxna frågor och det kan lura en att tro att de som tittar/lyssnar/läser är vuxna.

Men så är ofta inte fallet. Kika i kommentarsfälten så blir det plågsamt tydligt. Barn har alltid lockats till innehåll som är för vuxna. Här är ett exempel på kommentarsfältet hos en stor influencer med alla möjliga samarbeten. Vid en koll av de som kommenterat ser vi att merparten verkar vara runt 10 år gamla.

Samtidigt finns det en stor grupp konsumenter som ingen tänker på eller ens bryr sig om att försöka nå. De har disponibel inkomst, massor av tid och många drömmar. Men i reklamer snackas det om hämtning och lämning, livspussel, barnbarn osv. Inget av detta är relevant för dem. Jag pratar förstås om DINKs – Double Income, No Kids. Barnfria par (tidigare term: frivilligt barnlösa) är en fantastisk målgrupp. Inte bara för att de tidigare totalt ignoreras utan även för att de har alla förutsättningar att bli plus på kontot hos den som vågar först.

Vi på Pepp o'clock har startat och sköter hela produktionen kring podden Barnfrihet och vi har för det fått stort utrymme i media (Aftonbladet TV, Expressen, Kvällsposten, P4 Extra, P4 Halland, P4 Västmanland, P4 Kristianstad mm). I sociala medier går vi som tåget, med organiska räckvidder som nått över 25 000. Ett inlägg vi postade igår på Facebook är till exempel redan uppe i 7 000 i organisk räckvidd. Vi finansierar och gör precis allting själva.

Om några år kommer det vara pinsamt att inte inse att barnfria är en värdefull målgrupp. Var inte pinsam, var modig! Vill du ha tips om du bör vända dig till barnfria och hur du i så fall gör? Kontakta oss!

Lästips!

Subaru valde att synliggöra målgruppen lesbiska när ingen ens erkände deras existens – och Subaru tjänade multum på det och HBTQ-kampen tog ett litet steg framåt.

#reklam #influencers

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2018 - pepp o'clock

  • Black Instagram Ikon