Det är dags att låta kunderna snacka

A)

Vår produkt är bäst!

Mvh

VD för Företaget

B)

Deras produkt är bäst!

Mvh

Nöjd kund hos Företaget

Vilken ger högst trovärdighet, A) eller B)? Dum fråga, jag vet. Men jag måste ändå ställa den eftersom så många företag fortfarande envisas med att själva berätta hur fantastiska de är. Det spelar ingen roll om vi snackar om hemsidor, annonser eller sociala medier: låt dina kunder snacka istället.

Eftersom jag och Malou träffades när vi jobbade på ett lotteri var testimonials, eller kundberättelser, en stor del av vår vardag. Vinnare säljer lotter. Men det stämmer för fler branscher – nöjda kunder säljer det mesta.

Vi har jobbat med kundberättelser åt många olika företag, senast gjorde vi denna åt Land Shopping (spoiler alert: det gick otroligt bra, det såldes Vässlor som aldrig förr!).

Vad drar till sig blicken?

Kolla på bilden nedanför och fundera över vad som drar till sig blicken. Fundera sedan över hur du kommunicerar det viktigaste med er verksamhet. Är det genom textblock eller citat från folk som själva upplevt alla fördelar med er?

Vill du börja använda kundberättelser? Gör du det rätt kan det klirra rejält i kassan. Kolla checklistan nedan och kör igång! Behöver du hjälp är det bara att du mejlar oss på hello@peppoclock.com så tar vi fram en offert.

Checklista för kundberättelser

1. Hitta rätt kund. Det räcker inte bara med att personen är nöjd med dig och dina tjänster. Denne måste även vara villig att bli intervjuad, fotograferad och kanske även filmad.

2. Satsa! En inskickad selfie är bättre än inget förstås, men har du en kund som är perfekt – satsa då! Ta in en professionell fotograf och skribent så blir slutresultatet snyggt och användbart i alla kanaler.

3. Använd den brett. Testa att slänga in den i annonser, sociala medier och broschyrer. Ett citat och en liten bild behöver inte alls ta upp mycket plats, men det kan vara det som gör att läsaren slår till.

4. Samla in nya ofta. Om man ser samma person prånglas ut år efter år känns det som att det är er enda kund. Samla in nya kundberättelser löpande.

Lycka till!

#reklam

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2018 - pepp o'clock

  • Black Instagram Ikon