Influencers är inte en allroundlösning

"Vi ska använda influencers" är ingen content-strategi. Influencers är inte heller en allroundlösning för en marknadschef med panik. Och det är definitivt inte alltid ett smart val för ditt varumärke.

En influencer har följare för att den pratar om sig själv och sin värld. Att ditt varumärke kommer in där är oftast ett störande moment. Därför måste influencersamarbeten genomföras med stor fingertoppskänsla och respekt för plattformen du träder in på. Dessutom kan du själv framstå som lätt korkad om du inte gör din hemläxa.

En influencer vi kan kalla K gjorde under en kort period samarbeten för både Min Doktor och Kry. Två konkurrerande företag. I samma veva satt hen och sa i en podd att hen endast går till en tredje, fysisk läkare nuförtiden. Face, meet palm. Ni har mötts förr och kommer mötas många gånger igen.

Sen finns det givetvis goda exempel också, som Sandra Beijer. Hon har sagt att hon tackar nej till företag som konkurrerar med sina tidigare sponsorer (inom en viss tidsrymd förstås). Men det betyder inte att du kan springa till henne med vilken grävskopa eller städapp som helst. Hon gör content av alla samarbeten, vilket gör att produkten måste lira med hennes blogg i övrigt. Platsar du inte blir det ett nej oavsett hur fet check du viftar med. Det är inte alla influencers som har samma hårda process som hon, därför borde ni själva ha det på ert företag.

Att bara slänga en rabattkod och en säck pengar på någon influencer med många följare är ungefär som att annonsera i en tidning med många läsare utan att veta titeln på tidningen. Dina VR-glasögon kommer säkert sälja slut snabbt som attan i Allt om bakning.

Ibland frågar folk oss om vi jobbar med influencers, eller till och med om vi är influencers. Det är vi inte, vi är content creators. Att använda sig av content creators är ett annat sätt att nå ut med ditt varumärke i sociala medier. Vad är skillnaden mot influencers då? Se vår infographic nedan!


Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2018 - pepp o'clock

  • Black Instagram Ikon