Treenigheten: spandex, vaxduk och falukorv

Vi fick i uppdrag av Selma Stories på Bonnier att göra en headerbild för deras nystartade Facebook-grupp. Kollektivet är en bokcirkel där man kommer läsa böcker relaterade till samhällsengagemang, feminism, aktivism och dylikt. Det ska vara öppna diskussioner och mysig stämning för alla som älskar att läsa. Hur signalerar man allt detta i en headerbild utan att bli övertydlig? Hur vi gjorde kan du se på bilden nedanför. Men vad krävdes för att få till denna bild? Den heliga treenigheten bestående av:

1. Spandex (i form av mina hemsydda regnbågsleggings)

2. Vaxduk (ja det är faktiskt en bit vaxduk för 16 kronor jag sitter på där)

3. Falukorv (att muta en leksugen hund med)

Jag önskar att jag kunde visa hur det såg ut behind the scenes, men eftersom vi bara är två personer och vi inte har någon slav till praktikant som vi kan tvinga som runt med Instastoryn i högsta hugg får jag beskriva för er.

Plats: Malous vardagsrum. Jag sträcker fram min vänstra hand med boken i, samtidigt som jag lutar mig bakåt med en reflexskärm i höger hand. Ryggskottet ligger på lur och jag gör allt jag kan för att vinkla ljuset på rätt ställe. Malou står och vinglar på en barstol med en bit falukorv i ena näven och en kamera i andra. Vi lockar på Brooklyn (fotomodellmopsen), söker ljus, söker fokus och försöker samtidigt att inte ge oss själva ryggskott eller brutna ben,

Men visst ser det ut som att vi bara sitter och myser en härlig vårdag på en brygga i skärgården? Det är det här vi älskar med våra jobb. Att fantasi och kreativitet kan skapa någonting helt nytt ur tomma intet. Det är inte den som har dyrast utrustning eller flashigast studio som lyckas bäst alla gånger.

Vill du också lära dig hur man gör? Anmäl dig till vår kurs "Väck kreativiteten!" så ska vi lära dig alla våra knep.


Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2018 - pepp o'clock

  • Black Instagram Ikon