Att jobba gratis – inte bara för kreatörer!

– Jag kan tyvärr inte betala någonting, men det kommer bli riktigt bra exponering för dig.

Jobbar du inom ett kreativt område har du hört det där och liknande fraser ett antal gånger. Det underliga är bara varför det endast är vi kreativa företagare som behöver exponering? Jag blir lite sugen på att testa detta grepp själv i min vardag.

Hos tandläkaren:

– Jag kan tyvärr inte betala någonting, men det kommer bli riktigt bra exponering för dig. Jag ler alltid med öppen mun så rotfyllningen du gjorde kommer synas för ett stort antal människor! Dessutom gäspar jag ofta på tunnelbanan i rusningstrafik. En riktigt bra chans för dig att få ut ditt arbete till hundratals potentiella kunder. Vad säger du?

På restaurangen:

– Jag kan tyvärr inte betala någonting, men jag kan bli en referenskund. Jag kan spilla mycket medan jag äter samt låta bli att byta tröja på några dagar. Jag lovar att säga till alla som frågar att det är carbonaran från Pasta place och att den var supergod! Det kan ju bli ert stora break. Ska vi köra?

I klädaffären:

– Jag kan tyvärr inte betala någonting idag, men det kan hända att jag behöver fler bröllopsklänningar framöver och då kommer jag självklart tillbaka som betalande kund. Men idag tar jag gärna en gratis, denna av Lars Wallin ser trevlig ut!

Det ska bli kul att få massa gratistjänster och prylar! Önska mig lycka till.

#kreatörsliv #skoj

Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2018 - pepp o'clock

  • Black Instagram Ikon