Facebook för företag – vad händer nu?

Mark Zuckerberg gick inatt ut och deklarerade att Facebook kommer att genomgå drastiska förändringar. Tl;dr: dröm och glöm att företag och varumärken kommer få ta plats i folks flöden.

Nu är det krismöten på sociala medier-byråer runt om i världen. Sorgeband dras på, minnestal över fantastiska poster hålls och tårar får samlas i stora cisterner och skeppas till Atlanten. Eller? Alltså, somliga har nog panik. Men somliga behöver verkligen inte ha det.

Att jobba med sociala medier är att jobba datadrivet och kreativt. Datadrivet och kreativt innehåll går inte graven även om Facebook för företag gör det. Skådeplatsen kanske blir en annan, verktygen kanske blir andra men kärnan består.

Är det bara jag som ser detta som en rolig utmaning? Facebook har varit en nyckfull gud man har försökt blidka på alla sätt. Nu är det dags att byta religion. Eller bli ateist.

Jag vet i alla fall att jag hittar mycket inspiration på Facebook. En ny klänning jag vill köpa, en ny energidryckssmak jag vill testa, en rolig show jag vill gå och se. Det är inte bara störig reklam, det är sådant jag faktiskt vill ta del av. Jag kommer inte börja läsa reklamblad, så varifrån ska jag få min inspiration? Nu finns en chans för någon att svepa in och skapa något nytt. Jag är himla nyfiken på vad det blir.


Utvalda inlägg
Senaste inlägg
Arkiv
Sök efter taggar
Inga taggar än.
Följ oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2018 - pepp o'clock

  • Black Instagram Ikon